Blog

Giv dig selv en udfordring inden for din hobby

Du har en fritidsinteresse, som du er rigtig glad for. Du har brugt lang tid på den, og du er efterhånden blevet rigtig god; eller også gør du det blot for at slappe af, og fordi det er sjovt. Det er helt i orden. Men nogle gange kan man miste inspirationen, hvis man gør det samme igen og igen. Se her, hvordan du aldrig vil blive kedet af din hobby.

Du har en passion

Du elsker din fritidsaktivitet. Det kan være at du maler, at du rider, at du laver mad, at du tegner, at du strikker; det kan være hvad som helst, som du kan lide at lave, og som får dig til at slappe af. Det er super sundt at have hobbyer, fordi det træner din hjerne. Det er meget tilfredsstillende at fuldføre et personligt projekt, og derfor bliver man ved med at arbejde indenfor den hobby; fordi ens hjerne har lært, at det føles godt at gøre.

Pas på, at du ikke mister gejsten

Dog skal man passe lidt på; din fritidsinteresse er måske kun spændende, imens den stadig er lærerig. Hvis du maler det samme billede gang på gang, bliver det kedeligt. Hvis dit slutresultat og generelle proces er den samme igen og igen, får du til sidst ikke noget ud af det. Det betyder ikke, at du skal give din hobby op; det betyder blot, at du er blevet erfaren inden for den, så du skal ændre din tilgang til den.

Udfordr dig selv

Prøv noget nyt, der stadig er indenfor den hobby. Er du blevet ekspert i pop-art, så prøv at male impressionisme. Er du blevet super god til at lave mad på et komfur, kan du skaffe dig en Weber gas grill, og afprøve nye metoder at lave mad på. Har du den perfekte metode til at strikke sokker, kan du forsøge at strikke en trøje. En udfordring lader dig prøve noget nyt inden for et område, du allerede elsker.

Sørg for, at flammen ikke slukker

Hvis du brænder for noget, skal du endelig ikke vende ryggen til ilden. En forfatter, der får skriveblokade, stopper ikke med at skrive; de finder ud af, hvordan de kommer over skriveblokaden. En pause skader selvfølgelig ikke, men du skal heller ikke give op. Giv dig selv en udfordring og mærk din passion blusse op på ny.

Giv dig selv en udfordring inden for din hobby
Giv dig selv en udfordring inden for din hobby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.